floor floortje

Alles over fashion

Een nieuwe Vespa scooter kopen in Rotterdam

Je komt in Rotterdam behoorlijk wat retro scooters tegen met een kunstof kap en vaak behoorlijk wat roestvlekken. Dan zal het geen echte Vespa snorscooter of bromscooter zijn, dat is de originele retro scooter van het Italiaanse merk Piaggio. Dit zijn scooters met een echt stalen overkapping en gemaakt met degelijke onderdelen. Goedkoop een Vespa scooter kopen is lastig in Rotterdam, online maak je al meer kans. Maar je moet niet alleen naar de prijs kijken, op het gebied van moderne technologie en levensduur staat Vespa op eenzame hoogte. Welke Vespa scooter past bij jou, en waar kun je deze het beste aanschaffen?

Bekijk direct de nieuwste Vespa scooters bij www.fastfuriousscooters.nl, de online scooter specialist met levering aan huis in Rotterdam.

Meer dan zeventig jaar populair

Piaggio was van alle markten thuis, in de Tweede Wereldoorlog maakten ze bijvoorbeeld vliegtuigen voor het leger. Dat was na de oorlog voorbij, er mocht geen oorlogsmaterieel meer gemaakt worden in Italië. Ze vonden een nieuwe markt met scooters die kleiner waren dan de grote motoren van die tijd. De scooters waren ideaal voor de drukke stad, met een doorstap waardoor ook vrouwen met een rok of jurk comfortabel konden rijden op deze revolutionaire scooter. Van Venetië naar Rotterdam, ook in de lage landen is Vespa de ideale stadsscooter.

Vespa scooter kopen

Nieuwe Vespa modellen

Er zijn in de loop der jaren tientallen Vespa scooters op de markt verschenen, toch is dat retro uiterlijk nooit verdwenen. De Vespa LX en de Vespa S zijn ondertussen vervangen door de Primavera en de Sprint. Technisch zijn ze gelijkwaardig, maar het design is behoorlijk afwijkend.

  • Vespa Primavera: Dit is de echte retro scooter met veel chroom en mooie, ronde lijnen. Met de Touring uitvoering kun je heerlijke ritten maken buiten de bebouwde kom, de Settantesimo uitvoering is helemaal in de originele kleuren gespoten van zeventig jaar geleden.
  • Vespa Sprint: Deze sportieve scooter is heerlijk om op te rijden, zowel in de snorscooter als de bromscooter uitvoering. Met een pittige 50cc motor kom je overal, met name de witte Sport uitvoering met rode striping en witte streep op de wielen is prachtig om te zien.

Online een Vespa bestellen

Je moet er rekening mee houden dat er regelmatig nieuwe Vespa modellen en speciale edities verschijnen. In Rotterdam betaal je de hoofdprijs, online kun je vaak goedkoper de nieuwste modellen vinden. Omdat de scooter gewoon bij jou aan huis wordt geleverd hoef je de deur niet meer uit. Vespa is en blijft een premium scooter met een bijbehorend prijskaartje. Als dat iets teveel van het goede is kun je ook een scooter leasen. Dat is niet hetzelfde als een scooter huren, je kunt de scooter betalen in termijnen terwijl het echt jouw bezit is en blijft.

Onderhoud en reparatie

Vespa scooters zijn degelijk en betrouwbaar, toch zul je af en toe nieuwe banden moeten kopen of andere onderdelen. Ook die kun je goedkoper online bestellen, met snelle levering in Rotterdam en de rest van Nederland.

Bekijk alle huidige Vespa modellen op www.fastfuriousscooters.nl en informeer naar de mogelijkheden voor een scooter leasen.