floor floortje

Alles over fashion

Het afstellen van je snowboard bindingen

Veel mensen haten het wanneer je voor het skiën of snowboarden je snowboard of ski’s moet afstellen. Het is vaak een tijdrovend klusje, maar wel ontzettend belangrijk. Bij een snowboard kan het afstellen van je snowboard bindingen het verschil maken tussen wel of geen pijnlijke voeten. Ook moeten de bindingen goed passen bij je snowboard schoenen, er mogen geen gapende delen zijn. De bindingen moeten perfect aansluiten, de juiste maat is daarom ook erg belangrijk. Neem de tijd om bindingen te passen en af te stellen, hier heb je de hele wintersport plezier van.

Welke voet voor tijdens het snowboarden

Een belangrijke vraag is die omtrent je stance. De stance wil zeggen hoe de bindingen op het board worden gemonteerd. Dit is afhankelijk van met welke voet je voor wil staan tijdens het snowboarden. In de meeste gevallen is dit je linkerbeen, dit wordt ook wel regular genoemd. Sta je met je rechterbeen voor dan wordt dit goofy genoemd. Vroeger waren alle snowboard bindingen zo gemonteerd dat je enkel met je linkerbeen voor kon staan. Daarom dat deze positie regular genoemd wordt en met rechts voorstaan goofy. Het was abnormaal vroeger dat je je stance wilde aanpassen.

Jouw lengte bepaalt de plaats van de bindingen

Hoe ver de bindingen op het board uit elkaar worden geplaatst wordt vaak bepaald door je lichaamslengte. Hoe groter je bent hoe verder de bindingen uit elkaar worden geplaatst. Hierbij wordt vaak de lengte van het onderbeen opgemeten en als richtlijn gebruikt. Ook de plaatsingshoek van de bindingen is van belang. Wil je een natuurlijke houding dan staat de eerste binding vaak verder ingedraaid naar binnen dan de achterste binding. Het kan zijn dat jij liever met je voeten schuiner staat, hier kunnen de bindingen dan op aangepast worden. Ook hier is het weer een kwestie van gevoel en voorkeuren. Er is in ieder geval voor iedereen geschikte snowboards te vinden bij winkels.