floor floortje

Alles over fashion

Waarom is stressreductie nodig?

Verzuim

Stressreductie staat voor veel bedrijven steeds hoger op de agenda. Stress is namelijk een belangrijke veroorzaker van verzuim onder werknemers. Het lastige aan stress is dat iedereen het op een andere manier ervaart.Ook de oorzaken van stress zijn voor iedereen weer anders. Dat maakt dat stressreductie voornamelijk op individueel niveau plaats moet vinden. Natuurlijk zijn er zaken als werkdruk en sfeer die op de meeste mensen wel invloed hebben. Maar waar de een de stress kwijt is als de deadline is gehaald, kan een ander er weken wakker van liggen.

Stressreductie

Stressreductie op individueel niveau

Stressreductie op individueel niveau is belangrijk om te bepalen wat stress met jou doet en wat voor jou de triggers zijn. Pas als je dat in kaart hebt, kun je actie ondernemen om stress te reduceren. Een individuele aanpak werkt dus het beste. De een heeft misschien moeite met het aangeven van grenzen terwijl bij een ander misschien ook stress uit de privésfeer meespeelt wat ook een andere aanpak vraagt. Een professionele, gespecialiseerde praktijk kan hierin ondersteuning bieden. In gerichte sessies leg je samen met de therapeut het probleem bloot en kun je daarna handvatten krijgen om hiermee om te gaan. Bovendien kun je door middel van ontspanningsoefeningen de situatie beter de baas blijven en de stress die je ervaart verminderen. Ook het aanvullen van je energie is daarin belangrijk.

Stress

Zelf actie ondernemen

Stressreductie hoeft niet alleen vanuit het bedrijf te komen. Als je zelf het gevoel hebt teveel stress te ervaren dan kun je ook zelf actie ondernemen. Als jij het gevoel hebt dat stress steeds meer jouw leven gaat beheersen dan is het tijd om aan de bel te trekken. Zo voorkom je ernstige klachten en zelfs een burn-out. De meesten komen er namelijk achter dat het zo niet langer meer kan als het al te laat is.