floor floortje

Alles over fashion

Maatregelen bij vermoedens van PTSS

Heb je vermoedens dat je mogelijk last hebt van PTSS? Dan dien je gelijk maatregelen de nemen. PTSS is namelijk niet zomaar iets en heeft een goede behandeling nodig. Gelukkig is ook een behandeling complexe PTSS heel goed mogelijk. Met de methodieken die vandaag de dag beschikbaar zijn, kun je steeds beter geholpen worden.

De symptomen

PTSS ontstaat nadat je een schokkende gebeurtenis hebt meegemaakt. Je kunt deze niet goed verwerken waardoor je last krijgt van allerlei nare klachten. Zo krijg je vaak te maken met slaapproblemen, erge schrikreacties, concentratieproblemen en geïrriteerdheid. Daarnaast merk je vaak dat je de schokkende gebeurtenis niet los kan laten. Hierdoor kun je nachtmerries krijgen, negatieve gedachten en meer. Het zijn dus zeer nare klachten die je vrijwel altijd zal opmerken wanneer je hier last van hebt. Zorg er hoe dan ook voor dat je gelijk in actie komt wanneer je enigszins vermoedens hebt van PTSS. Je wilt gelijk doorverwezen worden naar een psychologische instelling, waar je geholpen kan worden. Deze verwijzing heb je van een dokter nodig.

Ga dus altijd gelijk naar de dokter om je verhaal te doen. Een psychologische instelling werkt met effectieve methodieken waarmee ze jou verder kunnen helpen. Het is ook helemaal niet erg om naar een psycholoog te moeten. Het is een verschijnsel waar je niets aan kunt doen en een psycholoog is er enkel om je te helpen. Het is dan ook heel normaal om voor PTSS een psycholoog te bezoeken. En sterker nog, het is essentieel wanneer je ervan af wilt komen.