floor floortje

Alles over fashion

Medicijnen zijn effectief en nuttig

Bijna iedereen heeft wel eens medicijnen gebruikt. Soms voor kleine kwalen, zoals hoofdpijn of buikpijn. Pijnstillers zoals paracetamol en ibuprofen zijn in bijna elk huishouden te vinden. Soms is er echter ook zwaarder geschut nodig. Zo zorgt een medicijn als Tramadol voor minder heftige pijn na een ongeluk of operatie. Hoe zit het precies met medicijnen?

Werking van medicijnen

Op de farmaciemarkt vind je tientallen soorten medicijnen. Ze helpen onder andere tegen ziektes, verwondingen en afwijkingen. Maar medicijnen worden niet alleen gebruikt om aandoeningen te genezen. Soms hebben ze ook een preventieve werking tegen bepaalde ziektes. Je kunt er bijvoorbeeld vervelende ziektes als malaria mee voorkomen. Ook gebruikt de arts soms een medicijn om je lichaam in balans te brengen. Denk bijvoorbeeld aan een middel om een te hoog cholesterol gehalte in je lichaam naar beneden te brengen.

Stoffen en toevoegingen

Medicijnen zijn effectief omdat ze allerlei werkzame stoffen bevatten. Meestal is de oorsprong chemisch, maar soms worden ze ook op biologische of plantaardige wijze vervaardigd. Tijdens de productie van de medicijnen voegt men nog veel meer stoffen toe. Dit zijn bijvoorbeeld kleurstoffen, smaakstoffen en bindmiddelen zodat je een tabletje niet uit elkaar valt.

Medicijnen ophalen en bestellen

Voor het verkrijgen van medicijnen heb je doorgaans een doktersrecept nodig. De huisarts verwijst je naar de apotheek om de medicijnen op te halen. Eventueel kun je medicatie ook online bestellen. De laatste jaren is deze manier van bestellen steeds populairder geworden. Let daarbij echter wel goed op de betrouwbaarheid van een online apotheek.