floor floortje

Alles over fashion

ZZP factoring wordt steeds populairder in Nederland

Incasso

Met ZZP factoring valt er een nieuwe trend op te merken onder Nederlandse ondernemers. Dit principe is over komen waaien vanuit Amerika, waar bedrijven factoring al langer aanbieden aan bedrijven. Niet voor niets wordt deze dienstverlening regelmatig American factoring genoemd. Het idee achter deze nieuwe vorm van debiteurenbeheer, is het voorkomen van de negatieve gevolgen van onbetaalde facturen. Als gevolg hiervan kun je als ondernemer je eigen leveranciers niet meer betalen, waardoor betalingsachterstanden ontstaan. Deze betalingsachterstanden bekoelen de relatie, die je met deze leveranciers hebt. In dit artikel vertellen we je meer over hetgeen factoring nu precies is en de voordelen die het Nederlandse bedrijven op kan leveren.

ZZP factoring

Een beschrijving van ZZP factoring voor bedrijven

Onder ZZP factoring verstaan we het verkopen van facturen aan een factoringbedrijf. Je hoeft de facturen hierbij niet langer zelf naar klanten te sturen. Dit doet het factoringbedrijf voor je! Vanzelfsprekend bepaal je als ondernemer zelf, welke facturen je wel en niet verkoopt. Van klanten waarmee je al jaren samenwerkt kan je de facturatie zelf blijven doen, om zo op de kosten te besparen. Het factoringbedrijf betaalt de verkochte facturen vervolgens binnen enkele werkdagen aan je uit. Op deze manier kun je leveranciers tijdig betalen, waarmee betalingsachterstanden voorkomen kunnen worden. Mocht een klant een factuur niet op tijd aan het factoringbedrijf betalen, dan zal het factoringbedrijf zorgen voor de verdere afwikkeling hiervan. Zo hoef je zelf geen incassoprocedures op te starten.

Website

Kosten voor het inschakelen van een factoringbedrijf

Voor het inschakelen van een factoringbedrijf wordt een bepaald percentage aan servicekosten in rekening gebracht. Deze servicekosten worden van het totaal gefactureerde bedrag afgetrokken. De hoogte van dit percentage is onder meer afhankelijk van de met een klant afgesproken betalingstermijn. Kijk bijvoorbeeld eens op de website van een factoringbedrijf als Finqle. Deze partij staat te boek als betrouwbaar en ervaren. Op hun website vind je meer informatie over de manier waarop het percentage wordt opgebouwd.