floor floortje

Alles over fashion

Verdien aan je eigen boek door hem zelf uit te geven

Je schrijft een eigen boek en wilt hier graag geld aan verdienen. Wie schrijven als een hobby heeft brengt met alle plezier een eigen boek uit. Omdat veel mensen niet helemaal weten hoe het uitgeven van het boek verloopt kiezen zij ervoor om het uit te geven via een uitgeverij. Nadeel is dat je een zeer groot deel aan de uitgever kwijt bent.

Houd meer over aan je eigen boek

Bij de meeste uitgeverijen houd jij ongeveer 10 procent van de netto verkoopprijs, terwijl dit vele malen hoger kan zijn wanneer je jouw boek zelf uitgeeft. Dit is dan ook de reden dat steeds meer mensen ervoor kiezen een boek zelf uit te geven. De rekenfout die veel mensen echter zelf maken is dat ze er niet bij stil staan dat een uitgeverij veel connecties heeft en ervaring in andere zaken bij het uitgeven van een boek. Dat zorgt ervoor dat er veel meer boeken worden verkocht. Hoewel 10 procent een klein aandeel is, gaat het absolute bedrag omhoog doordat je veel vaker een percentage van ieder verkocht boek krijgt.

Niet te vergeten dat het uitzoeken en uitvoeren van het uitgeven van je boek veel tijd kost. Kortom, deze tijd kun je ook gebruiken voor het verbeteren van je huidig boek of zelfs al een start maken met je volgende boek. Door de kwaliteit van je eigen boek omhoog te brengen en te focussen op dat waar jij goed in bent verkoop je uiteindelijk meer boeken.

De voorgaande zaken helpen je echter nog niet verder, want nog steeds houd je een klein bedrag over aan je eigen boek en verlies je de controle over je boek aan de uitgever. De ideale situatie is daarom wanneer er een tussenweg is. Bij Pumbo heb je de mogelijkheid om zelf veel controle over je boek te houden en waarbij er de juiste compensatie wordt gegeven aan de eigenaar van het boek. Er is daarnaast persoonlijke ondersteuning en er zijn vele drukmogelijkheden. Een van de mogelijkheden is Printing on demand, waarbij een boek pas wordt gedrukt op het moment dat de vraag er is. Op deze manier voorkom je dat er een grote bestelling blijft liggen wanneer er in grote oplage wordt besteld.