floor floortje

Alles over fashion

Hoe doe je een vog aanvraag?

VOG

Je hebt het vast wel eens gehoord dat je ook officiële papieren en verklaringen aan kunt vragen via internet? Je rijbewijs verlengen bijvoorbeeld maar ook een verklaring omtrent het gedrag die je nodig kunt hebben bij een sollicitatie. Tegenwoordig wil een werkgever zekerheid hebben of die te maken heeft met een integere kandidaat voor een functie, een vog online aanvraag is snel gedaan op internet. Je hebt er maar een aantal dingen voor nodig, een mailadres, Digid inlog en internetbankieren.

VOG

Moet je lang wachten voor een aanvraag?

Heb je een vog online aanvraag gedaan op internet dan ben je vast benieuwd hoelang het duurt voordat je de verklaring thuis op de mat hebt liggen. Over het algemeen duurt het 1 tot 4 weken, afhankelijk van de drukte die er bij de dienst is. Dit geldt dan in de gevallen dat je aanvraag wordt goedgekeurd, het kan langer duren indien er strafbare feiten worden gevonden. Dan moet er langer worden teruggekeken dan de standaard termijn van vier jaar.

Hoe krijg ik de verklaring in mijn bezit?

Nadat je een vog online aanvraag hebt gedaan en je hebt geen strafblad moet de verklaring nog worden verstuurd. De verklaring wordt naar het adres gestuurd wat bekend is bij de gemeente, zorg er dus voor dat je woonadres correct is welke bij de gemeente is gemeld. De Verklaring Omtrent Gedrag wordt nooit per mail gestuurd, ook niet naar de werkgever. Het bedrijf waarvoor je de sollicitatie heeft gedaan zal nooit worden geïnformeerd over de uitslag van de verklaring.