floor floortje

Alles over fashion

Het bekijken van de mooiste plekken van Nederland

mooiste plekken nederland

Veel mensen gaan normaal gesproken op vakantie naar het buitenland. Daardoor krijgen veel plekken in Nederland niet de aandacht die ze eigenlijk verdienen. Het is natuurlijk zonde dat veel Nederlanders niet inzien hoe mooi hun eigen land is. Je wilt uiteraard de mooiste plekken van Nederland echt een keer gezien hebben. 

mooiste plekken nederland

De Waddeneilanden

Veel Nederlanders zijn nog nooit op de Waddeneilanden geweest. Dat is zonde aangezien het prachtig is op de Wadden. Qua natuur is er geen plek in ons land die zo prachtig is als de Waddenzee. De eilanden verschillen onderling heel erg van elkaar. Op Schiermonnikoog wonen namelijk maar een paar honderd mensen terwijl op Texel meer dan tienduizend mensen wonen. Er zijn verschillende dorpen op de grotere eilanden terwijl je op andere eilanden juist beter de rust kunt opzoeken. Je kunt op de Waddeneilanden verschillende activiteiten doen. Zo kun je bijvoorbeeld gaan wadlopen zodat je veel van de natuur ziet. Je kunt ook een zeehondentocht maken waarbij je met een boot de zee op gaat om zeehonden te spotten. 

mooiste plekken nederland

Zuid-Limburg

Zuid-Limburg is zeker een plek waar je ooit geweest moet zijn. De natuur is daar prachtig en je kunt er perfect genieten van de rust. Er zijn verschillende natuurgebieden die ideaal zijn voor een wandeltocht of een ritje op de fiets. Je kunt ook het drielandenpunt bezoeken waar de grenzen van Nederland, Duitsland en België bij elkaar komen. Het is ook mogelijk om samen met een gids door de mergelgrotten te lopen. Uit deze grotten werd vroeger mergel gewonnen waar veel oude huizen in de regio van gebouwd werden. De steden in het zuiden van Limburg zijn prachtig en zeer geschikt voor bijvoorbeeld een weekendje weg. Het is alleen zonde dat er zo veel moois te zien is in Zuid-Limburg dat je aan één weekend niet genoeg hebt. Veel mensen die in Zuid-Limburg geweest zijn willen zo snel mogelijk een keer terug.