floor floortje

Alles over fashion

Gezondheidsvoordelen van de olijfboom

Naast dat olijfbomen mooi zijn om te zien, hebben ze veel meer in petto! Wist je namelijk dat een olijfboom kopen ook verschillende gezondheidsvoordelen heeft? Waarschijnlijk niet! Het zit hem dan natuurlijk niet in het proces van kopen, maar in wat de boom voor je doet als je hem in huis hebt gehaald. Al nieuwsgierig geworden? Lees dan maar snel verder:

Een natuurlijke antioxidant

Wat veel mensen niet weten is dat dit mooie boompje werkt als een natuurlijke antioxidant. Dit is dus iets goeds voor je lichaam! Zo kan een olijfboom dienen als bescherming tegen vrije radicalen. Dit moet je zien als een soort, reactieve moleculen in ons lichaam die instabiel zijn. Daar wil je dus van af! Daarbij kan de boom ook helpen bij je voedselinname. Daarbij is er ook iets bijzonders aan de hand met het blad van de olijfboom. Een olijfblad heeft namelijk de functie om je bloedsomloop te bevorderen, maar ook om de gepaste bloeddruk te realiseren. En dit allemaal door zo’n leuk boompje!

Het heeft invloed op het niveau van metabolisme

Ik hoor je al denken, hoe kan een olijfboom kopen ervoor een bepaalde invloed hebben op je metabolisme? Nou, dat is dus heel simpel. Dit heeft namelijk alles te maken met je darmkanaal. Zo kan deze boom in het fysiologisch evenwicht van de suikers komen. En alsof dat niet al een hele mond vol was, zijn er nog meer gezondheidsvoordelen! Vroeger werd het namelijk ook regelmatig gebruikt om een positieve invloed op de nierafvoer uit te oefenen.

Positieve invloed op je afweersysteem

Het is vooral in tijden zoals deze belangrijk dat je goed omgaat met je afweersysteem. Ook hiermee kan de boom je helpen. Het heeft immers een positieve invloed op je afweersysteem. Het zou namelijk je weerstand verhogen en hierdoor zouden je bovenste luchtwegen ook op een positieve manier geassisteerd worden.