floor floortje

Alles over fashion

Hartvormige ashangers; Voor een dierbare & liefdevolle herinnering

Bij UitvaartUniq.nl vindt u een prachtig assortiment assieraden van RVS, zilver en (wit)goud. Een assieraad is een van de meest ‘intieme’ vormen van asbestemming waarbij u de as van – de herinneringen aan – uw overleden letterlijk en figuurlijk dichtbij draagt. Bij de creatie van ashangers zijn diverse therma’s erg populair en binnen een reeks blogartikelen lichten de medewerkers van UitvaartUniq.nl diverse thema’s uitgebreid toe. Hierbij vertellen wij u graag wat meer over de symboliek van deze specifieke thema’s. Dit keer het hart, dat staat voor liefde en in het geval van een ashanger een liefdevolle herinnering aan een overleden dierbare. Natuurlijk bestelt u hartvormige ashangers bij UitvaartUniq.nl, topkwaliteit, snel in huis & Eerlijk geprijsd.

Uitvaart

Het hart staat voor liefde

Het hart, als symbool, staat van origine symbool voor alle menselijke emoties en gevoelens. Omdat onze emoties invloed hebben op onze hartslag, bijvoorbeeld het sneller kloppen van het hart bij spanning, werd vroeger gedacht dat alle gevoelens uit het hart voortkwamen. Uiteindelijk heeft dit geleidt tot de symboliek van het hart, dat al eeuwenlang staat voor liefde en romantiek. De bekende vorm van het ‘valentijnshart’, dat veelvuldig gebruikt worden bij ashanger designs, ontwerpen en versieringen, is ontstaan in de loop van de middeleeuwen. In deze tijd begon met deze hartvorm ook actief te gebruiken als symbool van liefde en romantiek. Een hartvormige ashanger staat voor een liefdevolle herinnering aan uw overleden dierbare. Nog steeds speelt het hart een belangrijke rol in spreekwoorden, uitdrukkingen en gezegden op het gebied van liefde & romantiek. U vindt bij UitvaartUniq.nl een brede selectie aan hartvormige ashangers en ashangers met de afbeelding van een hart, zowel van RVS, zilver als van goud. Maar ook op het gebied van urnen is het hart een populair thema, zeker voor de zogenoemde ‘mini urnen’ is de hartvormige mini urn een van de meest popualire modellen.

 

Wilt u meer weten, of eens rustig door een prachtige collectie aan assieraden en urnen met het thema ‘hart’ willen bladeren, neem dan een kijkje op onze website. UitvaartUniq.nl; Alles voor een dierbare herinnering.