floor floortje

Alles over fashion

Waarom jaloezieen beter zijn dan gordijnen

Om een geïnformeerde keuze te kunnen maken met raam decoratie in het huis is het handig om de voor en nadelen van een product te weten en in dit geval gordijnen en jaloezieen. Je hebt bij beide producten ook veel variaties maar het advies geld vaak voor bijna alle varianten. Verder is het natuurlijk ook een kwestie van smaak en stijl wat je in het huis wilt hebben, hier gaat dit niet over. De beslissingen maken tussen deze producten vanuit een praktisch standpunt.

Gordijnen

Het meest bekende product voor raam decoratie is toch wel het gordijn, dit kent iedereen en dit bestaat al het langst. Het is makkelijk om op te hangen en kan makkelijk worden vermaakt dus het is een erg flexibel product dus zal dit in elk huis mogelijk zijn om op te hangen.

Het wordt wel snel stoffig en kan verkleuren dus hier zou je of een kenner voor moeten hebben of vaak vervangen. Het laten maken op maat kan erg duur zijn aangezien dit niet altijd in de winkel wordt aangeboden.

Jaloezieen

Het voordeel van een jaloezie is dat het licht er op meerdere manieren doorheen kan komen zonder dat er naar binnen kan worden gekeken. Bij gordijnen heb niet deze optie hier is het open of dicht, het behoud dus mooi het licht in het huis. Het is makkelijk af te stoffen en dus houdt ook niet snel stof vast als je het gewoon goed schoonhoudt. Wel is het een lastig taakje om op te hangen en niet alle maten zijn vaak beschikbaar, daar heb je wel de optie houten jaloezieen op maat te laten maken maar dit kost natuurlijk wel weer meer.