floor floortje

Alles over fashion

Het hoe en waarom van meubels op maat maken

Meubels

Meubels op maat maken, wat wordt daar nu eigenlijk mee bedoeld? Sommige mensen verstaan onder ‘op maat maken’ het aanpassen van een bestaand object naar het juiste formaat. In het geval van meubels zou dat betekenen dat bijvoorbeeld een bestaande kast, op het juiste formaat wordt gemaakt. Toch is dat niet helemaal wat we bedoelen met meubels op maat maken. In dit geval bedoelen we namelijk het maken van een meubelstuk volgens de wensen van de klant. Hiermee wordt een compleet meubelstuk vervaardigd in de maat, vormgeving en houtsoort zoals aangegeven is door de opdrachtgever.

Meubels op maat makenWie laten zoal meubels op maat maken?

Meubels op maat maken is eigenlijk geschikt voor iedereen die van mooie spullen houdt. Het kan echter zijn dat je in de standaard collecties zoals je deze in woonwinkels ziet, niet kunt slagen. Dit kan uiteenlopende redenen hebben. Misschien wijkt jouw smaak af van wat op dit moment in de mode is. Of misschien zoek je juist een formaat wat niet standaard is, bijvoorbeeld een bepaald formaat tafel. Of juist een ronde waar een bepaald aantal personen aan kan zitten.

MaatwerkMeubelmaker

Deze meubels worden gemaakt door een meubelmaker. Vanaf de eerste schets tot de oplevering is hij hierbij betrokken. Je maakt dan eerst een afspraak om je wensen te bespreken en de meubelmaker vertelt je dan meer over de mogelijkheden. Er worden wat schetsen gemaakt en er volgt een globale prijsindicatie. Op basis daarvan besluit je om verder te gaan of toch in de standaard collecties te kijken. De meubelmaker gaat vervolgens aan de slag met technische tekeningen en een definitieve offerte. Wanneer jij akkoord bent, wordt je meubelstuk geproduceerd. Dit gebeurt in de werkplaats en in sommige gevallen zelfs in het buitenland.

Heb je ook interesse in meubels die speciaal voor jou op maat worden gemaakt? Neem dan contact op met een meubelmaker.