floor floortje

Alles over fashion

Je creatieve ei kwijt met een bullet journal starter kit

bullet journal starter kit

Ben jij een creatief type? Dan ben je ongetwijfeld ook een beetje chaotisch. Die twee eigenschappen gaan namelijk vaak samen. Om je creatieve ei kwijt te kunnen en ondertussen ook orde in de chaos van je planning te creëren, is de bullet journal een perfecte oplossing. Met een bullet journal starter kit leer je alles over journaling en hoe het jou kan helpen.

Wat is een bullet journal?

bullet journal starter kit

In principe is een bullet journal niet meer dan een dagboek of notitieboek. Het verschil met een agenda of normaal notitieblok is echter dat je een bullet journal volledig zelf inricht en vult met werkelijk alles wat je bij wil houden. Een bullet journal is in essentie namelijk een vrijwel leeg boekje met witte pagina’s. Het enige dat je op die pagina’s ziet zijn rijen met stippen. Die stippen dienen straks als ankerpunten als jij je journal in gaat richten.

Veel mensen gebruiken een bullet journal als een zeer uitgebreide agenda. Ze houden erin bij wat ze eten, wanneer ze sporten, wat ze moeten doen en welke afspraken ze hebben. Een bullet journal richt je daarnaast creatief in met sjablonen, een legenda, icoontjes en tekeningen. Er zijn bullet journals die werkelijk op kunstwerken lijken. Anderen houden het liever minimalistisch en vullen een bullet journal alleen met de informatie die ze nodig hebben.

bullet journal starter kit

Orde in de chaos

Een bullet journal is een ideale manier om al jouw belangrijke informatie op een plek te bewaren. Te veel mensen hebben nog meerdere agenda’s, apps en notitieblokken om hun leven in bij te houden. Dit kost je veel tijd.