floor floortje

Alles over fashion

De laatste reis vastgelegd door de rouwfotograaf

Wanneer je rouwfotograaf leest zal je wel denken, wat raar. Maar niets is hier raar aan. Waarom maak je wel foto’s van bijzondere gelegenheden, meestal vrolijke gelegenheden, zoals een verjaardag of een geboorte. Maar van een laatste reis wilt niemand een herinnering hebben? Nadat ik mij in deze manier van fotografie heb verdiept kwam ik op de site van A3ANA terecht. 

Mijn vader, de opa van mijn kinderen, is plotseling overleden. Dit was een hele schrok voor de familie, maar hoe vertel je dit op de juiste manier aan mijn kinderen? Zelf waren zij nog te klein om bij de uitvaart aanwezig te zijn. 

Elke dag een beetje kunnen verwerken

Behalve dat ik het er erg moeilijk mee had om het verlies van mijn vader te verwerken, kreeg ik steeds meer vragen van mijn kinderen over de dood. Doordat wij toch besloten hadden om de uitvaart door de rouwfotograaf vast te alten leggen, was het voor ons iets makkelijker om dit aan onze kinderen te laten zien. Zo konden zij de rouwstoet zien en de mensen die het laatste woord aan opa richten. Dit was een goede manier van rouwverwerking, elke dag een beetje.  Door deze ervaring en de mooie foto’s die er zijn gemaakt kan ik terug kijken op een zeer geliefde vader en opa.