floor floortje

Alles over fashion

Een saxofonist inhuren

Als je eens wat anders wil
Muziek bij een feest kan je op velerlei manieren inhuren; een saxofonist die komt optreden is echter een keuze die niet iedereen durft te maken. Op zich is dat jammer, want het geluid van een saxofoon is nergens mee te vergelijken. Het is een instrument wat een rauwe ondertoon heeft. Een saxofoon is daarnaast een instrument waar veel stijlen op gespeeld kunnen worden, van jazz tot rock. Wie kiest voor een muzikant bij een feest doet er dan ook goed aan om een saxofoon te overwegen. Een muzikant die de saxofoon speelt kan op meerdere manieren optreden.

Spelen met backingtracks

Veel saxofonisten spelen met een cd waar backingtracks op staan. Het is de begeleidende muziek die is opgenomen door een band. De saxofonist speelt dan de leading stukken en de solo’s. Dit is de meest gebruikte manier om op te treden; er is weinig meer voor nodig dan een basis geluidsinstallatie en versterking voor de saxofoon. Een muzikant die op deze manier optreedt neemt de minste ruimte in en kan daardoor beter achtergrondmuziek spelen als dat gewenst is.

Spelen met een piano
Wie de muziek van een saxofoon bij een receptie wil hebben kan ook kiezen voor twee musici. In dat geval komt er een duo bestaande uit een pianist en iemand die de saxofoon speelt. Op deze manier krijgt het geheel een meer akoestisch effect. De twee musici zijn samen in staat om een aantal nummers te spelen waarop gedanst kan worden en daarnaast zal er achtergrondmuziek worden gespeeld. Een dergelijk duo heeft doorgaans geen extra backingtracks bij zich.

De combinatie met een dj
Het is helemaal een trend van nu om een dj voor een feest in te huren. Wie de muziek extra speciaal wil maken huurt een duo van dj en saxofoon in. Veel dj’s werken samen met musici bij een optreden om het geheel levendiger te maken. Dat geeft het geheel een sfeervoller effect. Dit soort combinaties wordt vaak ingehuurd bij festivals en grotere festiviteiten waarbij een podium ter beschikking is.

Altijd een passende keuze
Voor liefhebbers van de klank van de saxofoon is er dus altijd een mogelijkheid om een muzikant in te huren voor een feest of evenement. Via een evenementenbureau kan je de mogelijkheden en de  bijbehorende tarieven vergelijken. Aan de hand van budget en locatie kunnen jullie tot de beste oplossing komen.