floor floortje

Alles over fashion

Je auto reinigen: hoe doe je dat het beste?

Of je nu het liefste elke week je auto poetst of er eigenlijk minder dan eens per maand aan toe komt: een auto reinigen moet nu eenmaal af en toe gebeuren. Dat kan op verschillende manieren:

  • je kunt zelf met een emmer en sop in de weer gaan
  • je kunt naar een wasstraat gaan welke automatisch werkt
  • je kunt naar een full service straat en je hele auto grondig laten reinigen

Welke manier van reinigen bij jou past, hangt helemaal af van wat je fijn vindt. Wil je het liefste zelf aan de slag met een emmer en sop? Dan ontdek je hier hoe je dat het beste doet. 

auto reinigen

Zelf aan de slag

Je kunt natuurlijk zelf je auto reinigen met een emmer, sop en schoonmaakmiddelen. Veel mensen vinden dit een hartstikke leuke klus, zeker in de zomer. Je auto wassen op straat is echter niet zomaar overal toegestaan. Soms mag je helemaal niet je auto op straat wassen in jouw buurt of gemeente. Dit heeft te maken met de schoonmaakmiddelen welke dan weglopen in het riool. In sommige gemeenten mag het wel wanneer je eco-vriendelijke schoonmaakmiddelen gebruikt. Let er dus op dat je de juiste middelen gebruikt. 

Eerst soppen

Wanneer je de auto gaat wassen, begin dan met sop en een grote spons. Het is belangrijk dat je de auto eerst echt goed wast. Zo verwijder je overtollig vuil en zand. Dit doe je omdat het anders mogelijk is dat je bij het echte poetsen het vuil en zand in de lak wrijft. Dat maakt krassen en daar heb je natuurlijk geen zin in. Goed soppen met een emmer en eventueel autoshampoo is dan de beste oplossing. Begin bovenaan en eindig bij de wieldoppen want deze zijn vaak het meest smerig. Daarna kan het echte poetsen en spoelen gebeuren.

Meer verhalen